Način pripreme
Prvi sloj - želatin rastvorite u malo vode (6 supenih kašika) prema uputstvu na pakovanju i ostavite da nabubri.
Jagode operite i poređajte na dno kalupa za kolač. Ako želite možete ih iseći, ali kad su cele efektnije je.
Vodu i šećer stavite u odgovarajuću posudu na vatri. Tečnost treba da se ugreje, ali ne i da provri! Skinite sa vatre i u nju dodajte želatin, mešajte dok se ne rastopi. Sačekajte desetak minuta da se ohladi i sipajte pažljivo preko jagoda. Stavite u frižider dok se ne želira (bar 2 sata).
Drugi sloj - rastvorite kesicu želatina u vodi (12 supenih kašika). U posudu na vatri stavite mleko, pavlaku i šećer. Kad se ugreje (ne treba da provri), skinit sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu i želatin.
Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Sačekajte bar 20 minuta da se smesa ohladi (da se ne stvrdne donji sloj) i sipajte preko jagoda.
Stavite pripremljenu panakotu u frižider na bar 4 sata, najbolje na jednu noć.
Nakon toga okrenite panakotu sa jagodama u kalupu za kuglof na poslužavnik.
Veoma lagan i svež desert, odgovarajući za leto.
Možete zameniti šećer sa medom ili zaslađivačem.