Domaće vino od malina

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18952
22/10/2019
"Jesen dolazi velikim koracima i uz aromu vina od malina "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maline - 4 kg
  • voda - 4 l
  • šećer - 1, 2 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite maline, ali nemojte da ih perete. Izgnječite voće i stavite ga u odgovarajuću staklenu posudu zapremine oko 10 l.

Sipajte vodu u šerpu i prokuvajte je, dodajte šećer i ostavite da se kuva, dok ne dobijete dobar sirup od šećera.

Ostavite sirup da se ohladi do sobne temperature i pomešajte ga sa izgnječenim malinama. Posudu zatvorite. Otvor treba da je veoma dobro zatvoren, kako bi dobili vino, a ne sirće.

Fermentacija će trajati između 3 i 5 dana, a nakon toga uklonite talog. Ostavite vino od malina na toplom mestu na još 2-3 dana. Nakon tog perioda, vino se ostavlja na hladno mesto i nakon što padne sav talog sipa se u flaše, koje se zatvaraju veoma dobro.

Vino od malina se čuva na hladnom mestu ili u frižideru. Ukus mu je najbolji u vremenskom periodu od nekoliko meseci, do godinu dana od proizvodnje.

U zdravlje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar