Način pripreme
Očistite maline, ali nemojte da ih perete. Izgnječite voće i stavite ga u odgovarajuću staklenu posudu zapremine oko 10 l.
Sipajte vodu u šerpu i prokuvajte je, dodajte šećer i ostavite da se kuva, dok ne dobijete dobar sirup od šećera.
Ostavite sirup da se ohladi do sobne temperature i pomešajte ga sa izgnječenim malinama. Posudu zatvorite. Otvor treba da je veoma dobro zatvoren, kako bi dobili vino, a ne sirće.
Fermentacija će trajati između 3 i 5 dana, a nakon toga uklonite talog. Ostavite vino od malina na toplom mestu na još 2-3 dana. Nakon tog perioda, vino se ostavlja na hladno mesto i nakon što padne sav talog sipa se u flaše, koje se zatvaraju veoma dobro.
Vino od malina se čuva na hladnom mestu ili u frižideru. Ukus mu je najbolji u vremenskom periodu od nekoliko meseci, do godinu dana od proizvodnje.
U zdravlje!
Komentari