Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelica sa smokvama

Prepelica sa smokvama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Prepelica sa smokvama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Kada je povod specijalan neka jelo bude prefinjeno i za pamćenje"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 8 komada
  • smokve - 6 komada
  • bujon - 300 ml, pileći
  • beli luk - 1 čen
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • lovorov list - 1 komad
  • maslac - 15 g
  • šeri - 6 kašika
  • kukuruzno brašno - 1, 5 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Začinite očišćene prepelice solju i biberom. Isecite smokve na četvrtine i napunite prepelice delom njih, vežite im noge koncem.

Istopite maslac u tiganju i ispržite prepelice 5-6 minuta okrećući ih. Dodajte šeri i kuvajte jedan minut, dodajte bujon, beli luk, majčinu dušicu i lovorov list.

Stavite da provri, smanjite ringlu, stavite poklopac i dinstajte 20 minuta.

Dodajte preostale četvrtine smokvi i kuvajte još 4 minuta.

Prebacite prepelice i smokve u tanjir. Stavite preostalu tečnost da provri, dodajte prethodno u malo vode razmućenog brašna i kuvajte 3 minuta.

Servirajte prepelice sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: