Prepelica sa smokvama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
22/10/2019
"Kada je povod specijalan neka jelo bude prefinjeno i za pamćenje "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Začinite očišćene prepelice solju i biberom. Isecite smokve na četvrtine i napunite prepelice delom njih, vežite im noge koncem.

Istopite maslac u tiganju i ispržite prepelice 5-6 minuta okrećući ih. Dodajte šeri i kuvajte jedan minut, dodajte bujon, beli luk, majčinu dušicu i lovorov list.

Stavite da provri, smanjite ringlu, stavite poklopac i dinstajte 20 minuta.

Dodajte preostale četvrtine smokvi i kuvajte još 4 minuta.

Prebacite prepelice i smokve u tanjir. Stavite preostalu tečnost da provri, dodajte prethodno u malo vode razmućenog brašna i kuvajte 3 minuta.

Servirajte prepelice sa sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar