Način pripreme
1. Operite i osušite prepeličije meso. Nemojte skidati kožu.
2. Pomešajte sve začine sa 4 supene kašike maslinovog ulja i malo vina i namažite ovom smesom meso. Ostavite da se marinira jedan dan.
3. Krte filee izvadite iz frižider 5-10 minuta pre nego što počnete sa pripremom.
4. Ugrejte preostalo maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu pecite dok ne bude zlatno sa svih strana meso. Moguće je da će da prska, zato stavite poklopac na posudu i skinite pažljivo, treba da okrenete ili proverite filee. Oko 1-2 minuta sa svake strane bi bilo sasvim dovoljno.
5. Iscedite sok od limuna i sipajte u meso. Pržite 3 minuta i sipajte preostalo vino i so po ukusu. Nakon još 4-5 minuta, ili čim se sos redukuje, skinite sa vatre.
6. Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna.
Prijatno!