File od prepelice sa limunom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
03/07/2019
"Božanstven ukus u svakom zalogaju kriju ovi raskošni i veoma aromatični filei od prelepice sa limunom "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite prepeličije meso. Nemojte skidati kožu.

2. Pomešajte sve začine sa 4 supene kašike maslinovog ulja i malo vina i namažite ovom smesom meso. Ostavite da se marinira jedan dan.

3. Krte filee izvadite iz frižider 5-10 minuta pre nego što počnete sa pripremom.

4. Ugrejte preostalo maslinovo ulje na jakoj vatri i u njemu pecite dok ne bude zlatno sa svih strana meso. Moguće je da će da prska, zato stavite poklopac na posudu i skinite pažljivo, treba da okrenete ili proverite filee. Oko 1-2 minuta sa svake strane bi bilo sasvim dovoljno.

5. Iscedite sok od limuna i sipajte u meso. Pržite 3 minuta i sipajte preostalo vino i so po ukusu. Nakon još 4-5 minuta, ili čim se sos redukuje, skinite sa vatre.

6. Servirajte ukusne filee prepelice sa limunom tople sa prilogom po izboru i još krišaka limuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar