Način pripreme
Pripremite nadev tako što u posudi pomešate jaje, mrvljeni sir, sitan sir, kiselo mleko, sodu za hleb. So stavite po ukusu zato što sir može biti slan. Dodajte još aleve paprike ljute, čen belog luka, sitno iseckan peršun.
Promešajte na kašu da kiselo mleko nadođe. Kako su kore otvorene, secite po sredini po visini na dva dela.
Posle svaki deo isecite po sredini na dve polovine. Četkom namažite malu koru, odozgo stavite drugu koru, a u sredinu kašiku nadeva. Dva kraja skupite i uvijte malu pitu.
Tako oblikovane kore za pitu poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. U posudi od nadeva dodajte 1-2 kašike ulja i promešajte. Sa ovom smesom namažite pitice i pospite semenkama i prstohvatom ljute paprike.
Pecite pikante pitice u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.