Pikantne pitice

22/10/2019
"Savršene pitice, koje jedete u dva zalogaja i tražite još "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano297
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite nadev tako što u posudi pomešate jaje, mrvljeni sir, sitan sir, kiselo mleko, sodu za hleb. So stavite po ukusu zato što sir može biti slan. Dodajte još aleve paprike ljute, čen belog luka, sitno iseckan peršun.

Promešajte na kašu da kiselo mleko nadođe. Kako su kore otvorene, secite po sredini po visini na dva dela.

Posle svaki deo isecite po sredini na dve polovine. Četkom namažite malu koru, odozgo stavite drugu koru, a u sredinu kašiku nadeva. Dva kraja skupite i uvijte malu pitu.

Tako oblikovane kore za pitu poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. U posudi od nadeva dodajte 1-2 kašike ulja i promešajte. Sa ovom smesom namažite pitice i pospite semenkama i prstohvatom ljute paprike.

Pecite pikante pitice u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar