Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Gulaš»Gulaš sa paprikama i svinjskim mesom

Gulaš sa paprikama i svinjskim mesom

Rosaura RiosRosaura Rios
Početnik
4133
Gulaš sa paprikama i svinjskim mesom
Fotografije: Rosaura Rios
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
225 min.
Porcije
4
"Možda nije klasičan, ali je neverovatno ukusan i odmah ste poželeli da ga probate, priznajte"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 850 g, od buta, može i teleće
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 4 komada, crvene, zelene, žute
  • paprika - 2 - 3 komada, ispečene i oljuštene
  • paradajz - 400 g, na kocke
  • sirće - 2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
  • kumin
  • origano - svež
  • pirinač - skuvan
  • pavlaka - kisela
  • limun - kora
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski but na zalogaje, začinite ga solju, biberom i kuminom i zapecite na jakoj vatri u malo ulja.

U istoj masnoći zapržite luk i paprike.

Kada omekšaju, dodajte pečene paprike i preostale začine, kao i paradajz iz konzerve. Dodajte beli luk i sirće, sipajte malo vode i dobro promešajte.

Prebacite sastojke u đuvečaru i pecite gulaš sa paprikama i svinjskim mesom u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni 120-130 minuta.

Servirajte ovaj interesantan gulaš sa kuvanim pirinčem i kiselom pavlakom začinjen korom limuna i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: