Gulaš sa paprikama i svinjskim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
24/10/2019
"Možda nije klasičan, ali je neverovatno ukusan i odmah ste poželeli da ga probate, priznajte "
Priprema25 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno225 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 850 g, od buta, može i teleće
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 4 komada, crvene, zelene, žute
  • paprika - 2 - 3 komada, ispečene i oljuštene
  • paradajz - 400 g, na kocke
  • sirće - 2 kašičice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
  • kumin
  • origano - svež
  • pirinač - skuvan
  • pavlaka - kisela
  • limun - kora
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski but na zalogaje, začinite ga solju, biberom i kuminom i zapecite na jakoj vatri u malo ulja.

U istoj masnoći zapržite luk i paprike.

Kada omekšaju, dodajte pečene paprike i preostale začine, kao i paradajz iz konzerve. Dodajte beli luk i sirće, sipajte malo vode i dobro promešajte.

Prebacite sastojke u đuvečaru i pecite gulaš sa paprikama i svinjskim mesom u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni 120-130 minuta.

Servirajte ovaj interesantan gulaš sa kuvanim pirinčem i kiselom pavlakom začinjen korom limuna i peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar