Način pripreme
Meso se iseče na kockice srednje veličine i stavlja se u šerpu sa malo vode i ulja da se dinsta.
Kad pobeli dodaje se luk, sitno iseckani i čenovi belog luka, isečeni na kriške. Ja sam imala pri ruci mladi beli luk i iskoristila sam njega.
Kad luk postane providan, dodaje se šargarepa, isečena na krugove i paprika, isečena na komade srednje veličine, so po ukusu i kumin.
Kad se proprže meso i povrće, posipa se slatkom alevom paprikom i ljutom alevom paprikom. Dodaje se paradajz, prethodno iseckan na kockice ili samleven.
Sipa se crno vino i ostavlja se tako desetak minuta, nakon toga se sipa malo vode, koliko da pokrije meso i jelo se ostavlja na tihoj vatri da se krčka.
Kad se meso skuva, dodaje se krompir iseckan na ne mnogo krupne kockice. Dva krompira se izrendaju (pomešaju se sa brašnom, da se sos zgusne).
Gulaš se ostavlja da vri, dok se krompir ne skuva. Kad bude gotov posipa se sitno iseckanim celerom.
Gulaš sa svinjskim mesom i krompirom je mnogo ukusan.