Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa svinjskim mesom

Janija sa svinjskim mesom

Janija sa svinjskim mesom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šljive daju neodoljiv ukus i miris jednostavnoj kombinaciji mesa i krompira - ukus, koji ćete dugo pamtiti"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • šljive - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće komade. Oljuštite luk i krompir. Luk sitno iseckajte, a krompir - na kockice.

Izdinstajte luk u ulju u osgovarjaućoj posudi. Kad omekša, dodajte krompir, meso i alevu papriku. Uz neprestano mešanje, kuvajte 5-6 minuta.

Dodajte šljive i sipajte toplu vodu - 1 šolju. Začinite solju. Kad krompir omekša, dodajte vino.

Kuvajte dok jelo ne ostane na masti. Ako je potrebno, za vreme pečenja sipajte još vode. Kuvajte na tihoj vatri. Začinite začinima za svinjetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: