Janija sa svinjskim mesom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/01/2018
"Šljive daju neodoljiv ukus i miris jednostavnoj kombinaciji mesa i krompira - ukus, koji ćete dugo pamtiti "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • šljive - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće komade. Oljuštite luk i krompir. Luk sitno iseckajte, a krompir - na kockice.

Izdinstajte luk u ulju u osgovarjaućoj posudi. Kad omekša, dodajte krompir, meso i alevu papriku. Uz neprestano mešanje, kuvajte 5-6 minuta.

Dodajte šljive i sipajte toplu vodu - 1 šolju. Začinite solju. Kad krompir omekša, dodajte vino.

Kuvajte dok jelo ne ostane na masti. Ako je potrebno, za vreme pečenja sipajte još vode. Kuvajte na tihoj vatri. Začinite začinima za svinjetinu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar