Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Ćufte od ribe»Ćuftice od lososa sa maslacem od estragona

Ćuftice od lososa sa maslacem od estragona

MarianeMariane
Džedaj
14947
Ćuftice od lososa sa maslacem od estragona1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ko je rekao da ćuftice nisu pogodne za specijalne prilike, nije probao naše ćuftice od lososa"

Potrebni sastojci

  • losos - 450 g, file
  • prezle - 180 g
  • maslac - 80 g
  • belo vino - 160 ml
  • estragon - 80 g, svež
  • majonez - 3 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • limun - 1 kašika, sok
  • senf - 1 kašičica, suv
  • luk - 30 g mladi
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte majonez, kečap, sok od limuna, senf, sitno isečena pera luka, so i biber po ukusu. U dobijenu smesu dodajte 160 g prezli i dobro promešajte.

Sameljite file od lososa i rasporedite ga na 4 jednake ćuftice. Pomešajte ih sa smesom od majoneza. Uvaljajte ih i preostale prezle i stavite na sat u frižider.

Zagrejte 50 g maslaca i zapržite ćuftice od lososa sa obe strane, pržeći po pet minuta po strani. Izvadite ih iz tiganja i stavite na toplo.

U masnoću od prženja dodajte vino i sok od limuna. Kada provri, stavite preostali maslac i kuvajte na tihoj vatri 2-3 minuta. Stavite svež estragon, sklonite sa vatre i procedite.

Servirajte ćuftice sa aromatizovanim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti