Špikovan ovčiji but

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
28/10/2019
"Računajte na klasičnu domaću kuhinju da vam predloži isproban recept za ovčiji but "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U očišćenom i od kostiju odvojenom butu pravimo male razreze u koje stavljamo beli luk, šaragrepu, slaninu i celer.

Zapečemo u vreloj masnoći po minut sa svih strana. Sklanjamo ga iz masnoće i u njoj dinstamo arpadžik, beli luk, ostatak šaragrepa, paradajz pire i alevu papriku.

Meso se vraća nazad, preliva se vodom ili bujon i začinjava se začinima.

Vri na tihoj vatri dok ne bude gotovo. Dobijeni sos se pasira i njim se preliva meso isečeno na kriške.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar