Špikovan svinjski vrat

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Špikovan svinjski vrat
Fotografije: Elitsa
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
5
"Ako ćete spremati svinjski vrat neka je po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg, svinjski vrat bez kostiju
  • za marinadu
  • soja sos - 4 kašike
  • med - 3 kašike
  • senf - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 1 glavica, čenovi
  • so
  • biber
  • ruzmarin
  • kumin
  • pivo - 200 ml
  • krompir - 600 g
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćeno svinjsko meso se natrlja solju i biberom sa svih strana. Pomoću oštrog noža se prave mali razrezi u koje se goraju čenovi belog luka.

Sastojci za marinadu se promešaju dok se ne dobije ujednačena smesa u kojoj se marinira meso. Začinjen vrat se uvija u aluminijumsku foliju i stavlja se u frižider na minimum 12 sati.

Sledećeg dana folija se sklanja i meso se začinjava i ostalim začinima - kuminom i ruzmarinom.

Prebacuje se u prethodno podmazanu posudu za pečenje, preliva se sa 100 ml piva, uvija se aluminijumskom folijom i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Posle se temperatura rerne smanjuje na 180 stepeni i vrat se peče oko sat do sat i 20 minuta. Folija se sklanja, dodaje se očišćen i na kocke isečen krompir, prekriva se maslacem, preliva se ostatkom piva i sve se peče dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: