Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Ovčiji but sa belim lukom u rerni

Ovčiji but sa belim lukom u rerni

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Ovčiji but sa belim lukom u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
4
"Znate li kako da napravite pečeni but još ukusnijim? Kada ga jedete u društvu najbližih ljudi"

Potrebni sastojci

  • ovčiji but - 1 komad
  • sirće - 50 ml
  • piment - 10 - 12 zrna
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • slana slanina - 100 g
  • beli luk - 1 glavica
  • voda - 1 - 2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo krpu i napojimo je sirćetom. Nakon toga uvijamoamo dobro but krpom i ostavljamo ga da odstoji 5-6 sati.

Nakon toga pomoću oštrog noža rasečemo but na nekoliko mesta i unutra stavljamo po jedan čen belog luka, parče slanine i zrna pimenta.

But natrljamo biberom i alevom paprikom i posolimo ga. Stavljamo ga u posudu za pečenje, na čije smo dno stavili štapiće vinove loze.

Dolivamo vodu i stavljamo da se peče 3 sata, s vremena na vreme prelivamo sosom od pečenja.

Na drugom satu pečenja okrećemo but, da se zapeče i sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: