Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Celo pečeno pile u đuvečari

Celo pečeno pile u đuvečari

Celo pečeno pile u đuvečari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
5
"Vi nađite dovoljno veliku đuvečaru, u koju će da stane pile, mi ćemo vam pokazati dalje šta da radite"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, celo
  • maslac - grudva
  • so
  • pivo - 1/2 konzerve od 330 ml
  • za mazanje pileta
  • kari
  • ruzmarin
  • dimljena aleva paprika
  • luk u prahu
  • beli luk u prahu
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile i posolite ga obilno spolja i iznutra. Namažite ga celo uljem.

U posudi pomešajte sve sastojke (začine za mazanje).

Njima pospite celo pile, utrljavajući dobro u kožu da se zalepi.

Stavite ga u đuvečaru sa poklopcem. Sipajte pivo. Zatvorite poklopcem.

Stavite pile u đuvečari u hladnu rernu. Pojačajte temperaturu na 250 i sačekajte 10 minuta, a nakon toga smanjite na 160.

Pecite pile 4 sata na toj temperaturi. Izvadite i otvorite. Ako je neophodno vratite da se zapeče odozgo.

Meni je bilo neophodno. Pečeno celo pile u đuvečari se idealno ispeklo sa hrskavom koricom.

Servirajte, dok je toplo, sa garinungom ili salatom po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: