Salata sa šarenim pasuljem

01/11/2019
"Koliko je pasulj šareniji, toliko je salata koja se s njim priprema ukusnija - staro kuvarsko pravilo "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 1 šolja za čaj
  • peršun - 1/2 vezice
  • balzamovo sirće - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • crveni luk - 1 glavica
  • nana - sušena
* merne jedinice

Način pripreme

Operem i natopim pasulj u hladnoj vodi 12 sati. Sledećeg jutra ga procedim, ponovo dodam vodu i stavim da provri na laganijoj vatri.

Kad provri, prosipam vodu i dolivam novu (vruću), ponovo stavljam pasulj na ringlu i ostavim ga da vri dok ne omekne.

Pasulj ne sme da ostane čvrst, da ne bi postao kašast.

Izlivam vodu i ostavljam ga sa strane. Sitno iseckam luk i dodajem ga u isceđeni pasulj.

Sitno iseckam peršun i takođe ga dodam u pasulj.

Dodajem maslinovo ulje i sirće i 1 kašičicu soli i dobro promešam. Salata od pasulja je spremna za serviranje, ali najbolje je da je ostavite da odstoji 10-15 minuta pre komzumacije, da bi dobro upila sve začine.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar