Način pripreme
Šareni pasulj se potopi preko noći u hladnoj vodi.
Sledećeg dana voda se prolije i potrebna je čista voda da prekrije pasulj. Kada voda provri prospe se i ponovo se sipa nova voda. Ponovo voda treba da prekrije pasulj.
Kada provri, smanjite vatru i kuvajte dok se pasulj potpuno ne kuva. Paprike se očiste od semena i izbuše oštrim nožem na nekoliko mesta.
Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju.
Skuvani pasulj oceditei dodajte luku.
Pospite solju, dimljenom alevom paprikom i nanom. Dodajte samlevene orahe. Dobro promešajte.
Smesom napunite paprike i otvor umočite u brašno.
Posne punjene paprike stavite u odgovarajući pleh i prelijte ih uljem.
Posne punjene paprike sa šarenim pasuljem i orasima peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-30 minuta