Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kremasti kolač sa jabukama

Kremasti kolač sa jabukama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kremasti kolač sa jabukama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Ne znamo za vas, ali mi već zamišljamo kako jedemo ovaju sočni kremasti kolač sa jabukama - i prizor je veoma lep"

Potrebni sastojci

  • brašno - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - od jednog limuna
  • jabuke - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Kolač je nešto poput krem karamela sa jabukama i keksom. Iako zahteva dosta pažnje tokom pečenja, jer treba da stojite pored rerne i da ga nadgledate, veoma će vam se dopasti.

Ogulite i isecite jabuku na male komade. Zalijte ih sokom od jednog limuna i pospite kašičicom cimeta. Dobro promešajte

U veliku zdelu stavite mekani maslac i šećer. Umutite mikserom da se dobije gladak krem.

Dodajte jaja jedno za drugim, mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dolijte u manjem mlazu malo zagrejanog svežeg mleka. Dodajte jabuke.

Smesu dobro promešajte. Ona je skoro tečna, prilikom pečernja se steže, ali ne sasvm, ipak imamo kremasti kolač.

Kalup od 24 cm sa otkopčavajućim prstenom pokrijte papirom za pečenje. Izlijte smesu i poravnajte.

Kolač ispecite u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Drvenim štapićem vidite da li je gotovo, štapić treba da bude malo vlažan.

Sačekajte da se kolač potpuno ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Gotov kremasti kolač sa jabukama pospite šećerom u prahu!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: