Način pripreme
Kolač je nešto poput krem karamela sa jabukama i keksom. Iako zahteva dosta pažnje tokom pečenja, jer treba da stojite pored rerne i da ga nadgledate, veoma će vam se dopasti.
Ogulite i isecite jabuku na male komade. Zalijte ih sokom od jednog limuna i pospite kašičicom cimeta. Dobro promešajte
U veliku zdelu stavite mekani maslac i šećer. Umutite mikserom da se dobije gladak krem.
Dodajte jaja jedno za drugim, mutite mikserom dok se u potpunosti ne sjedine. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dolijte u manjem mlazu malo zagrejanog svežeg mleka. Dodajte jabuke.
Smesu dobro promešajte. Ona je skoro tečna, prilikom pečernja se steže, ali ne sasvm, ipak imamo kremasti kolač.
Kalup od 24 cm sa otkopčavajućim prstenom pokrijte papirom za pečenje. Izlijte smesu i poravnajte.
Kolač ispecite u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Drvenim štapićem vidite da li je gotovo, štapić treba da bude malo vlažan.
Sačekajte da se kolač potpuno ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa. Gotov kremasti kolač sa jabukama pospite šećerom u prahu!
Neka vam je slatko!