Raskošan kremasti rižoto sa sirevima

05/11/2019
"Pogledajte kako uz našu pomoć da postanete pravi majstori rižota "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. 3 minuta propržite iseckani luk šalot na umerenoj vatri sa maslacem i maslinovim uljem.

2. Sipajte pirinač i takođe pržite 3 minuta, mešajte periodično.

3. Sipajte vino i ostavite 1 minut da alkohol ispari, nakon toga sipajte toplu vodu iz 2-3 puta uz neprestano mešanje. Dok jedan deo vode ne upije pirinač, nemojte sipati sledeći deo. Ovaj proces traje 13-15 minuta.

4. Stavite sireve - rikotu (oceđenu), mocarelu (iskidanu), a tvrde sireve na male komade ili izrendane.

Mešajte 3-4 minuta na slaboj/umerenoj vatri i odmaj sipajte rižoto na tanjir. Posipte parmezanom u ljuspicama i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar