Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Fritata»Fritata sa sirevima i povrćem

Fritata sa sirevima i povrćem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Fritata sa sirevima i povrćem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ako ste razmišljali gde da nađete najbolji recept za ukusnu fritatu, ovde je to mesto"

Potrebni sastojci

  • kapari - 1 kašika
  • luk - 1 glavica, crveni
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 200 g
  • kukuruz - 100 g konzerviran ili kuvan
  • parmezan - 3 - 4 kašike, narendan
  • mocarela - 3 kašike, zrela, narendana
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • jaja - 4 komada
  • peršun - 3 kašike, iseckan
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk iseckajte na kriške, a luk na rebarca. Sitno iseckajte i pečurke. Pržite u tiganju sa nelepljivim dnom prvo luk, zatim beli luk i pečurke da upiju aromu.

Kad omekšaju, dodajte majčinu dušicu, biber, peršun i kukuruz. Kuvajte dva minuta, pa smanjite vatru.

U činiji umutite jaja i dodajte so. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni samo odozgo.

Sipajte mešavinu jaja zajedno sa mocarelom i parmezanom u ostale proizvode za fritatu od povrća.

Kada se fritata zapeče sa jedne strane, okrenite, dodajte kapare i stavite ponovo u rernu da se peče sa druge strane.

Ukusnu fritatu poslužite toplu i uživajte.

Dobar apetit uz fritatu sa sirevima i povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: