Lazanja sa povrćem i tofuom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
08/11/2019
"Aromatična lazanja koja je pogodna za vegetarijance - jedinstvenog ukusa bez kompromisa "
Priprema20 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Voda, luk, beli luk, šargarepa, celer i paprika se stavljaju u veliku šerpu sa teflonskim dnom, dinstaju se 5 minuta ili dok luk ne omekša, pri čemu se meša.

Stavljaju se pečurke i ostavljaju se na vatri jedan minut, dok se meša. Dodaje se paradajz, paradajz pire i zeleni začini, poklapa se i dinsta se na slaboj vatri 15 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.

Sojin sir (tofu) se muti u posudici dok se ne pretvori u glatku kašu. Od nje se četvrtina dodaje u smesu od povrća i dobro se meša.

Pravougaona posuda za pečenje veličine 20 cm sa 26 cm zapremine dva litra, se maže uljem i na dno se rasporedi trećina smese od povrća. Preko nje se stavljaju tri kore.

Procedura se ponavlja dok kore ne ostanu skroz odozgo. Mažu se preostalim tofuom, posipaju se mrvicama i kačkavaljem. Lazanja se peče u umerenoj rerni 30 minuta ili dok ne porumeni. Servira se blago ohlađena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar