Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Namaz»Ramen sa tofuom i povrćem

Ramen sa tofuom i povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5001681k230
Ramen sa tofuom i povrćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
27/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Kada servirate ramen sa tofuom i povrćem, pospite ostavljenim zelenim delom mladog luka i susamom."

Potrebni sastojci

  • polugotove nudle - 3 pakovanja (oko 200 g)
  • tofu - 200 g
  • mladi luk - 2 stabljike
  • kupus - 1/4 kupusa, manjeg
  • šargarepa - 1 komad, manja
  • pečurke - 5 komada, npr. šampinjoni ili druga vrsta
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 2 prstohvata u prahu
  • soja sos - 4 kašike
  • pirinčano sirće - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • so
  • biber
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckajte, a za kraj ostavite deo zelenog dela.

Kupus se iseče na tanke trake, šampinjoni na kriške, šargarepa na trakice, beli luk se melje, a tofu na kockice.

Povrće se prži na zagrejanom ulju, a kupus se dodaje poslednji, pošto su pečurke već omekšale. Začinjeni se belim lukom, đumbirom, soja sosom, pirinčanim sirćetom, šećerom, začinima iz paketića i biberom.

Sipajte 4 šolje vode. Kada provri, dodajte nudle i smanjite na tihu vatru.

Kukuruzni skrob se razblaži sa malo bujona i dodaje u tankom mlazu skoro skuvanim nudlama. Na kraju se dodaje so po ukusu.

Kada servirate ramen sa tofuom i povrćem, pospite ostavljenim zelenim delom mladog luka i susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: