Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pirinčane špagete sa tofuom i povrćem

Pirinčane špagete sa tofuom i povrćem

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Pirinčane špagete sa tofuom i povrćem
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pirinčane špagete sa puno povrća i tofua - odlična poslastica iz kineske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • pirinčane špagete - 1/2 pakovanja
  • tofu sir - 150 g
  • luk - 1 velika glavica
  • praziluk - 1 stabljika
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • celer - 2 stabljike
  • kineski kupus - 3 - 4 lista
  • soja sos - oko 3 - 4 kašike
  • ulje - oko 3 kašike
  • susamovo ulje - 1 kašika
  • kurkuma - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk, beli luk i praziluk, isečene na komade srednje veličine, dinstate u dubokom tiganju na ulju i malo vode.

Dodate celer isečen na kolutove i šargarepu na trakice napravljene ljuštilicom za krompir.

Dodajte kineski kupus, isečen na trake, i sve dobro promešajte.

Dok se dinsta dolivati po malo vode da se povrće ne prži.

Kada je skoro gotovo, dodajte soja sos po ukusu i 1-2 prstohvata kurkume i ponovo promešajte.

Pirinčane špagete kuvajte oko 6 minuta ili kako je opisano na pakovanju.

Nakon kuvanja pirinčanih špageta, ocedite vrelu vodu i prelijte hladnom vodom, pa ocedite.

Dodajte povrće u kuvane špagete od pirinča i dobro promešajte.

Tofu naseckajte na kockice srednje veličine i kratko propržite sa svih strana.

Prženi tofu sipajte u malo soja sosa i dodajte u pirinčane špagete sa povrćem.

Ako ne možete da pronađete tofu sir, možete ga uspešno zameniti sirom od indijskog oraha ili drugim sirom u receptu za pirinčane špagete sa tofuom i povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: