Način pripreme
U odgovarajućoj posudici umutimo jaja da budu homogena i dodajemo im sitno narendan kačkavalj i isečen peršun. Začinjavamo solju i biberom.
Blanširane pečurke iscedimo od vode u sečemo ih na srednje tanke kriške.
Papriku takođe ocedimo i sečemo na tanke ivice.
U zagrejan teflonski tiganj stavljami maslac i raspoređujemo po dnu kriške pečuraka i ivice pečene paprike.
Posipamo ih prstohvatom soli i ostavljamo na kratko na toplom.
Preko njih pažljivo sipamo smesu od jaja, tako da ne ispomeramo pečurke po dnu posude.
Zapečemo omlet na veoma slaboj ringli (kod mene je termička obrada na gas).
Stavljamo ga u prethodno zagrejan tanjir.
Garniramo omlet sa pečurkama i paprikama sa svežom salatom od čeri paradajza, sira, pečene paprike i luka.
Možete da dodate u kobasicu po želji.