Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Brza keks torta sa crnom čokoladom

Brza keks torta sa crnom čokoladom

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Brza keks torta sa crnom čokoladom
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Što pre napravite tortu, to ćete je pre probati - ne gubite vreme"

Potrebni sastojci

  • keks - 220 g
  • pavlaka za kuvanje - 220 ml
  • maslac - 75 g
  • crna čokolada - 220 g /gorka/
  • crna čokolada - 110 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks stavljamo u kesu, zavežemo i uz pomoć čekića ili rezača ih izlomimo /sitnimo ih ne da se dobije prah, nego komadići/.

Usitnjene kekse stavljamo u zdelu.

Sipamo deo pavlake za kuvanje /150 ml/ u tiganj, dodajemo 50 g maslaca, zagrevamo dok ne počne da kipi i skidamo sa ringle.

Crnu čokoladu /220 g/ smo iskomadali u zdeli, na nju sipamo zagrejanu smesu i dobro mešamo da se dobije homogena smesa.

Kekse mešamo sa dobijenom čokoladnom smesom i pažljivo mešamo.

Gotvu smesu stavljamo u kalup veličine 16 cm, lepo zagladimo jednom kašičicom kako bismo izravnali tepsiju, nakon toga stavljamo u zamrzivač oko sat vremena.

Pripremamo glazuru, tako što zagrejemo ostalu količinu pavlake i stavimo je u usitnjenu crnu čokoladu /110 g/, mešamo i dodajemo ostalih 25 g istopljenog maslaca. Dobro promešamo i glazura je gotova.

Nakon sat vremena vadimo našu tortu iz zamrzivača i ravnomerno nanosimo glazuru na sve strane.

Brza keks torta je gotova!

Po želji možemo da ukrasimo čokoladom ili šarenim mrvicama, ali i ovako je veoma ukusna!

Brzu keks tortu sa crnom čokoladom stavljamo u frižider!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: