Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Domaći majonez od soje

Domaći majonez od soje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Domaći majonez od soje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Ukupno
2 min.
Porcije
4
"Kada upotreba običnog mleka nije opcija, evo jedne lagane alternative"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • sojino ulje - 200 ml
  • soja sos - 1 kašika
  • sok od limete - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte polovinu sojinog ulja i sok od limete u žumanca. Koristite visoku usku posudu - toliko da staje ručni mikser u nju.

Stavite uređaj na dno, uključite i držite nepokretno, dok smesa ne počne da beli odozdo. Obično to bude za nekoliko sekundi.

Počnite da sipate preostalo ulje u tankom mlazu i istovremeno vucite ručni mikser veoma lagano na gor, da emulgira cela smesa.

Dodajte soja sos, nastavljajući da mutite veoma kratko.

Majonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus.

Ako vam je redak, stavite još sojinog ulja u tankom mlazu i mutite da emulgira.

U majonez od soje može da se doda i miso pasta, ali treba da se pazi, jer je slana i u tom slučaju treba da se izbaci soja sos ili da se stavi balansirana količina od oba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: