Način pripreme
Sipajte polovinu sojinog ulja i sok od limete u žumanca. Koristite visoku usku posudu - toliko da staje ručni mikser u nju.
Stavite uređaj na dno, uključite i držite nepokretno, dok smesa ne počne da beli odozdo. Obično to bude za nekoliko sekundi.
Počnite da sipate preostalo ulje u tankom mlazu i istovremeno vucite ručni mikser veoma lagano na gor, da emulgira cela smesa.
Dodajte soja sos, nastavljajući da mutite veoma kratko.
Majonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus.
Ako vam je redak, stavite još sojinog ulja u tankom mlazu i mutite da emulgira.
U majonez od soje može da se doda i miso pasta, ali treba da se pazi, jer je slana i u tom slučaju treba da se izbaci soja sos ili da se stavi balansirana količina od oba.