Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Sorbe»Sorbe sa ribizlama

Sorbe sa ribizlama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Sorbe sa ribizlama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Što su veće temperature napolju, toliko će vam se svežijim i ukusnijim činiti ovaj sorbe sa ribizlama"

Potrebni sastojci

  • ribizle - 900 g, sveže ili zamrznute
  • šećer - 225 g
  • voda - 280 ml
  • belanca - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke sa izuzetkom belanaca u šerpu i skuvajte ih na tihoj vatri 15 minuta. Procedite smesu i stavite u zamrzivač.

Umutite belanca dok se ne dobije sneg i dodajte u zamrznutu voćnu smesu. Vratite u zarzivač da se dodatno zamrzne sorbe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: