Kolači sa ribizlama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Kolači sa ribizlama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
16/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Dosadan dan pretvorite u nezaboravan praznik sa ovim kolačima!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 180 g
  • ulje - 30 ml
  • sveže mleko - 220 ml
  • maslac - 80 g, istopljen
  • brašno - 330 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • ribizle - crvene i crne
  • krem za ružice
  • sveže mleko - 300 ml
  • krem - 1 komad, dr Oetker, banana sa čokoladom, bez kuvanja
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

U sezoni ribizli nabrala sam iz bašte i napravila sam ovaj kolač sa ribizlama koji sam pretvorila u štanglice.

U posudi se umute jaja sa šećerom.

Dodaje se sveže mleko, ulje, maslac, brašno i prašak za pecivo,

Izmeša se kao u smesa za kolač, sipa se polovina voća u testo.

Ostala zrnca ribizle se posipaju kapljicam aulja i uvaljaju se u 1 kašičicu brašna, one su za dekoraciju odozgo.

U tepsiju prečnika 20 sa 30, podmazanu ulje u posutu brašnom, sipa se smesa i odozgo se nabockaju ribizle.

Voćni kolač se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva.

Izvadite, ohladite i napravite krem tako što u posudi mutite hladno sveže mleko sa kremom dr Etker bez kuvanja, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Sipajte u špric bez komadića čokolade i kolal ukrasite kremom i sa još ribizli. Dekorišite komadićima čokolade.

Isecite na štanglice i možete poslužiti sa šoljicom kafe!

Sjajni kolači sa ribizlama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: