Sočne pileće grudi sa paradajzom

12/11/2019
"Misija da pripremimo najsočnije pileće grudi je ispunjena 100 posto "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano276
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na jakoj vatri pecite pileće grudi, posute biberom i solju, sa obe strane u maslinovom ulju.

Izvadite meso, stavite ga na toplo, a u masnoći propržite iseckani luk. Kad luk omekša, dodajte med, senf, beli luk, rendani đumbir i malo soli.

Vratite ponovo pile, dodajte alkohol i kuvajte nekoliko minuta na jakoj vatri da alkohol ispari. Smanjite vatru i sipajte bujon od povrća.

Kuvajte na tihoj vatri oko 20-30 minuta, dodajte paradajz i kuvajte još desetak minuta.

Možete servirati jelo tako, samo sa hlebom, a možete dodati i kuvani pirinač, zelenu salatu ili nešto drugo po ukusu.

Ja sam servirala sa kuvanim krompirom, prženim sa malo maslaca.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar