Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Sočne pileće grudi na gril tiganju

Sočne pileće grudi na gril tiganju

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Sočne pileće grudi na gril tiganju
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Ukusne i sočne pileće grudi na gril tiganju - idealno za večeru"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • belo vino - 2 s.k.
  • jabukovo sirće - 1 s.k
  • maslinovo ulje - 2 s.k.
  • beli luk - 1 čen
  • kari - 1/2 k.k
  • so - prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi iseći na file.

Belo vino, jabukovo sirće, maslinovo ulje, sitno iseckan beli luk, so i kari staviti u duboku posudu i sve promešati.

Staviti file u marinadu i promešajte da se sve dobro natopi.

Pokriti providnom folijom i staviti u frižider na sat vremena.

Na gril tiganju ugrejte malo ulja i pržite file na srednje jakoj vatri kako bi meso ostalo sočno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: