Način pripreme
U veliki tiganj dodajte maslinovo ulje i beli luk, izdinstajte na umerenoj vatri 1-2 minuta. Dodajte spanać i mešajte često - oko 2-3 minuta.
Ostavite belu luk i spanać sa strane.
Isecite po dužini i po sredini pileće grudi, ali ne do kraja. Začinite piletinu solju i biberom sa obe strane. Stavite parče mocarele preko svakog parčeta pilećih grudi. Dodajte spanać i beli luk odozgo.
Pritisnite grudi na polovine kao sendvič, pazeći da nadev ne iscuri. Pospite odozgo piletinu ljuspama aleve ljute paprike.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U keramičku posudu za pečenje dodajte paradajz, pileći bujon, prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja, balsamiko sirćetom i šećerom, dodajte dva čena isečenog belog luka i isečenu malu glavicu luka. Stavite punjene pileće grudi preko paradajza. Kuvajte 30 minuta u rerni.
Servirajte pileće grudi sa spanaćem i paradajz sosom sa pastom i uživajte!
Savet: Možete da spremite pileće grudi sa krem sirom.