bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Sočne pileće grudi sa paradajzom

Sočne pileće grudi sa paradajzom

Rosaura RiosRosaura Rios
Početnik
4332
Sočne pileće grudi sa paradajzom
Fotografije: Rosaura Rios
1 / 4
12/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Misija da pripremimo najsočnije pileće grudi je ispunjena 100 posto"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - za prženje
  • luk - 1 glavica
  • med - 1 supena kašika
  • senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 glavica
  • đumbir - po ukusu, rendan
  • konjak - 1/2 šolje, ali može i belo vino, viski ili rakija
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • čeri paradajz - 7 - 8 komada
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Na jakoj vatri pecite pileće grudi, posute biberom i solju, sa obe strane u maslinovom ulju.

Izvadite meso, stavite ga na toplo, a u masnoći propržite iseckani luk. Kad luk omekša, dodajte med, senf, beli luk, rendani đumbir i malo soli.

Vratite ponovo pile, dodajte alkohol i kuvajte nekoliko minuta na jakoj vatri da alkohol ispari. Smanjite vatru i sipajte bujon od povrća.

Kuvajte na tihoj vatri oko 20-30 minuta, dodajte paradajz i kuvajte još desetak minuta.

Možete servirati jelo tako, samo sa hlebom, a možete dodati i kuvani pirinač, zelenu salatu ili nešto drugo po ukusu.

Ja sam servirala sa kuvanim krompirom, prženim sa malo maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: