Vegetarijanski brusketi

15/11/2019
"Kada znate da gosti sugurno ne vole meso, obradujte ih sa nečim odgovarajućim "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite čeri paradajz na četvrtine. Stavite ih u posudu, posolite, pospite sa malo maslinovog ulja i pospite sitno iseckanim svežim listovima bosiljka.

Umutite dobro i ostavite sa strane 30 minuta da se dobro začini.

Isecite jedan mali duguljasti patlidžan na krugove. Posolite i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok.

Osušite krugove patlidžana salvetom. Pecite na gril tiganju.

Pečeni patlidžan pospite sitno iseckanim peršunom, izgnječenim čenom belog luka. Posolite i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Isecite hleb na kriške. Prepolovite ih i ipecite na gril tiganju sa obe strane.

Natrljajte svaki hleb čenom belog luka.

Na prepečenu krišku stavite po krug-dva patlidžana ili po nekoliko četvrtina čeri paradajza.

Poređajte bruskete na odgovarajuću daku.

Servirajte sa kockicama parmezana, zelenim i crnim maslinama, mariniranim ljutim paprikama, malim kuglicama mocarele.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar