Način pripreme
Isecite čeri paradajz na četvrtine. Stavite ih u posudu, posolite, pospite sa malo maslinovog ulja i pospite sitno iseckanim svežim listovima bosiljka.
Umutite dobro i ostavite sa strane 30 minuta da se dobro začini.
Isecite jedan mali duguljasti patlidžan na krugove. Posolite i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok.
Osušite krugove patlidžana salvetom. Pecite na gril tiganju.
Pečeni patlidžan pospite sitno iseckanim peršunom, izgnječenim čenom belog luka. Posolite i prelijte sa malo maslinovog ulja.
Isecite hleb na kriške. Prepolovite ih i ipecite na gril tiganju sa obe strane.
Natrljajte svaki hleb čenom belog luka.
Na prepečenu krišku stavite po krug-dva patlidžana ili po nekoliko četvrtina čeri paradajza.
Poređajte bruskete na odgovarajuću daku.
Servirajte sa kockicama parmezana, zelenim i crnim maslinama, mariniranim ljutim paprikama, malim kuglicama mocarele.