Brusketi s avokadom i paradajzom

09/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Ukuso, lako i veoma osvežavajuće "
Priprema10 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno17 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano977
  • Pregledi tokom meseca66
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 1 komad, mini
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • paradajz - pola komada
  • avokado - pola komada
  • luk - 1 kašika, sitno iseckan
  • peršun - 2 kašike - sitno iseckan
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - pola kašičice
  • biber - četvrtina kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite francuski hleb po dužini na polovine. Namažite dva parčeta maslinovim uljem. Zapecite 5-7 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Kad je gotovo izvadite, utrljajte čenom belog luka i isecite na kriške u različitim oblicima. Isecite avokado na male parčiće. Oljuštite paradajz i očistite semenke.

Isecite mesnati deo paradajza na kocke. Pomešajte sa avokadom. Dodajte sok od limuna. Dodajte sitno isečene luk i peršun. Začinite solju i biberom.

Stavite po jednu prepunu kašičicu smese preko brusketa i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar