Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kaša»Slana ovsena kaša sa tikvicama

Slana ovsena kaša sa tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Slana ovsena kaša sa tikvicama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
15/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Svež predlog sa tikvicama, koji želite da probate još danas"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - ½ šolje
  • tikvice - ½ male
  • mladi luk - 1 struk
  • šargarepa - ½ komada (ili 1 mala)
  • spanać - nekoliko listova
  • mirođija
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštenu tikvicu i šargarepu izrendajte. Mladi luk sitno isecite. Spanać operite.

U malo ugrejanog ulja propržite šargrepu, a nakon toga dodajte i tikvicu.

Sipajte pola šolje vode i kad provri dodajte ovsene pahuljice. Ringlu isključite, ali šerpu ostavite poklopljenu i nemojte je skidati. S vremena na vreme promešajte ovsene pahuljice da se ne lepe.

Kad omekšaju dodajte listove spanaća, iskidajte na ne mnogo sitno i posolite. Po želji možete dodati malo mlevenog bibera.

Nakon što se sve skuva dodajte malo iseckane mirođije, promešajte i kašu skinite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: