Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kaša»Slana ovsena kaša sa dimljenim tofu sirom i spanaćem

Slana ovsena kaša sa dimljenim tofu sirom i spanaćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k279
Slana ovsena kaša sa dimljenim tofu sirom i spanaćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
24/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Servira se slana ovsena kaša sa dimljenim tofu sirom i spanaćem tako što se odozgo ređa tofu sir naseckan na manje komadiće."

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje
  • vegeta - 1/2 šolje
  • tofu sir - 50 g, dimljeni
  • pečurke - 2 komada
  • soja sos - 1 kašičica
  • krem sir - 1 kašičica, ili topljeni
  • spanać - 1 šaka
  • paradajz - 1/2 komada
  • peršun - 2 struka
  • limun
  • Sos za tofu
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 kašičice
  • pirinčano sirće - 1/2 kašičice
  • vegeta - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • mleveni korijander - 1 prstohvat
  • bosiljak - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu se nasecka na kriškice. Sastojci za sos se zajedno izmešaju. Tofu se zaprži u zagrejanom ulju sa obe strane dok ne postane zlatast. Kada je gotov, vadi se i ostavlja sa strane.

Pečurke se naseckaju na kriškice i zaprže se posle tofu sira. Sipa se soja sos i izmeša se.

U pečurke se sipaju ovsene pahuljice, sipa se 1 šolja voda i dodaje se vegeta.

Kada voda uzavri, isključuje se ringla i dodaje se paradajz, naseckan na kockice, naseckani spanać i krem sir.

Meša se dok se sir ne istopi i ovsena kaša se skida sa ringle. Ako počne da se lepi za dno, skida se ranije - dovoljno je vruća da se dokuva.

Na kraju se posipa parmezanom, naseckanim peršunom i kapne se malo sveže ceđenog soka od limuna.

Slana ovsena kaša se servira sa dimljenim tofu sirom i spanaćem tako što se odozgo ređa tofu sir naseckan na manje komadiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: