Boranija sa dimljenim mesom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8523
3
19/11/2019
"Od kad smo počeli da dodajemo dimljeno meso u boraniju, čak i muškarci kod kuće žele još "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • dimljena slanina - 150 g
  • boranija - 250 g (sveža)
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • kečap - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Boraniju očistite, operite i isecite na parčiće.

U šerpu stavite 3 kašike ulja. Dodajte slaninu i zapržite je dok ne postane zlatasta.

Stavite svo povrće, prethodno isečeno na sitno i boraniju, Zapržite 5 minuta.

Dodajte alevu papriku, a ubrzo i kečap i kukuruzni skrob. Sipajte vodu tek toliko da prekrije sastojke.

Kuvajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Servirajte dok je toplo, sa kašikom kiselog mleka, posuto mirođijom i peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar