Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Boranija sa svinjskim mesom

Boranija sa svinjskim mesom

Boranija sa svinjskim mesom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Klasika iz zlatne knjige kulinarstva - jedite sa zadovoljstvom i u dobrom raspoloženju"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg
  • svinjsko meso - 1 kg, vrat
  • paradajz - 3 kašike
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • so
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite boraniju. Nasecite je na polovine i stavite u ekspres lonac. Dodajte nasečenu šargarepu i ulijte 3 litra vode. Zatvorite ekspres lonac i stavite ga na jaku vatru. Kada proključa, smanjite vatru na najslabije i ostavite da se kuva 15 minuta.

U drugoj šerpi zagrejte malo ulja. Nasecite meso na zalogaje i stavite ga da se prži, uz povremeno mešanje. Kada je meso skoro gotovo, dodajte naseckani luk.

Pržite dok luk ne bude gotov. Dodajte brašno, alevu papriku i promešajte. Postepeno dodajte boraniju i bujon iz ekspres lonca u meso i neprestano mešajte. Kada ste sve prebaciji u jednu šerpu, stavite naseckani beli luk i mirođiju. Dodajte paradajz pire, posolite i promešajte.

Ostavite da se krčka još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: