Način pripreme
Ogulimo bananu (koja treba da bude fino zrela, kako bi sltakoću prenela na sladoled), stavljamo u posudicu i lepo izgnječimo viljuškom.
Tečnu pavlaku (prethodno nekoliko sati hlađenu u frižideru), sipamo u odgovarajuću posudu za mućenje. Mikserom u početku u manjim obrtajima, a kasnije i u većim, mutimo pavlaku dok se ne zgusti.
Posle u nju dodajemo ispasiranu bananu i mikserom mutitmo da se homogeno pomešaju. Dodajemo isečene jagode i već mešamo spatulom.
Smesu za sladoled sipamo u odgovarajuću plastičnu posudu s poklopcem i stavljamo u zamrzivač ili zamrzavajući deo frižidera. Nakon 30 minuta vadimo posudu i sladoled mešamo viljuškom.
Tako nastavljamo 30-60 minuta da mešamo dok se sladoled ne stegne i tada poslužujemo. Ako se previše zaledio, ostavljamo van zamrzivača malo da omekne i tada ga raspoređujemo u čaše.
Ukrašavamo celim jagodama i svežom mentom ili divljom nanaom. Ko voli slađe, može da zasladi pavlakom sa nakoliko kašičica šećera u prahu.