Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica u pavlaci

Pileća džigerica u pavlaci

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Pileća džigerica u pavlaci3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Još jedan predivan recept za pileću džigericu, samo probajte!"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • crni luk - glavica
  • ulje - po potrebi
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • mleko - 50 ml
  • pirinač - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • suvi biljni začin - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk. Kad dobije stakkastu boju, dodati pileću džigericu, izmešati, propržiti, dolivajući po malo vode.

Dodati brašno, uliti pavlaku za kuvanje, mleko i sve izmešati. Ukrčkati do željene gustine.

Začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin).

Skloniti sa vatre. Pirinač obariti u posoljenoj vodi, staviti na sredinu tanjira. Okolo rasporediti pripremljenu džigericu i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: