Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zapečena jela»Pileća džigerica sa pirinčem i prelivom

Pileća džigerica sa pirinčem i prelivom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileća džigerica sa pirinčem i prelivom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kada bi samo znali koliko se finih ukusa krije ispod preliva, nećete probati drugo jelo danas."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 i ½ šolja
  • biber
  • so
  • ulje
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 i ½ kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i šargarepu očistite i sitno naseckajte. Nakon toga, direktno u posudi za pečenje prodinstajte ih sa malo ulja i vode. Kada omekšaju, dodajte oprani pirinač.

Dolijte oko pola čaše tople vode. Povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada pirinač nabubri, dodajte džigerice.

Pre nego što upotrebite džigerice, potopite ih u vodu da isperete preostalu krv. U posudu gde se džigerice kuvaju, dodajte oko čašu ili čašu i po vode. Jelo se stavlja u rernu na 200 stepeni i peče dok pirinač nije gotov.

Dok je jelo u rerni, pripremite preliv tako što umutite jedno jaje. Jajetu dodatje kiselo mlekom i kašiku i po brašna. Dobro promešajte i ovim prelivom zalijte džigericu. Vratite u rernu dok jelo ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: