Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji

26/11/2019
"Ako niste dobri u objašnjavanju, možete da kažete Volim te sa nekoliko svinjskh šnicli od vrata, pripremljenih na ovaj način "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano579
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 5 komada (oko 600 g) svinjske, od vrata, bez kostiju
  • biber
  • so
  • senf - 2 supene kašike
  • kečap - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • kari - 1 kašičica
  • vino - 1 šolja, belo
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte kečap, senf, soja sos, maslinovo ulje, kari i polovinu belog vina. Lepo promešajte da dobijete homogenu marinadu. Začinite šniclu solju i biberom.

Poređajte u vatrostalnu činiju (preklopite malo, ako nema mesta). Prelijte lepo, uvaljajte u marinadu. Očistite i isecite na tanak polumesec.

Poređajte luk između svih svinjskih šnicli i preko njih. Poklopite poklopcem ili folijom i ostavite oko 1 sat sa strane.

Kad bude gotovo, skinite poklopac i prelijte preostalim belim vinom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40-50 minuta. Servirajte sa prilogom po želji gotove svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj činiji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar