Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni krompir sa paškanatom

Pečeni krompir sa paškanatom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pečeni krompir sa paškanatom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Osetićete aromu pečenih krompira sa paškanatom još sa vrata, pratite je i otkrićete pravi put ka njima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • paškanat - 800 g
  • žalfija - 2 kašike, iseckana
  • senf - 4 kašike
  • maslinovo ulje - ili maslac
  • orasi - 3 kašike, istucani
  • parmezan - 50 g, narendan
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • hleb - 1 kriška, star, na mrvice ili prezle
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite krompir i paškanat da se skuvaju u posoljenoj vodii, ali ne do kraja - treba da ostanu blago tvrdi, a ne da se prekuvaju. Ocedite ih i ostavite da se prohlade.

Isecite ih na parčiće i sipajte ih u namazanu vatrostalnu posudu. Promešajte sa iseckanom žalfijom, solju, biberom po ukusu, prelijte obilno masnoćom i promešajte sa narendanim parmezanom i orasima. Prelijte sve pavlakom i stavite jelo da se peče u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Nakon oko 15 minuta pospite prethodno pomešanim kačkavaljem i prezlama i zapecite opet dok ne dobije prijatnu preplanulost. Servirajte pečeni krompir sa paškanatom blago ohlađen sa garnirungom od zelene salate. Ja volim da dodam i nekoliko iseckanih čenova belog luka u jelo, ali to je stvar ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: