Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pečeni krompir sa tikvicama

Pečeni krompir sa tikvicama

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Pečeni krompir sa tikvicama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusna prolećna iskušenja, koja vam preporučujemo da kombinujete sa mlečnom salatom za najbolji rezultat"

Potrebni sastojci

  • krompir - 9 komada, mladi, (srednje veličine)
  • tikvice - 1 - 2 komada (iste debljine kao krompir)
  • mirođija - 1 veza (sveža)
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje - 6 kašika + za premazivanje
  • himalajska so - 1 kašičica, ravna
  • voda - oko 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Najlakše i najukusnije jelo sa tikvicama i mladim krompirom, začinjeno mirođijom!

Oljuštite krompir i tikvicu, nasecite ih na kolutove debljine pola centimetra i sipajte ih u tepsiju premazanu sa malo ulja.

Promešajte povrće sa sitno naseckanom mirođijom, posolite himalajsku so i dodajte još hladno presovanog suncokretovog ulja. Poređajte povrće jedno preko dugog, tako da se lagano preklapaju u krugove do centra (kao na slici).

Sipajte malo vode (sa strane, ne odozgo, da ne sperete začine), samo da pokrije dno tepsije, oko pola centimetra. Voda će sprečiti i da se povrće zalepi za dno tepsije. Možete i dodati još vode, ako vidite da ima potrebe.

Pecite na 250 stepeni oko 45-50 minuta, dok krompir ne bude gotov i ne uhvati laganu zlatnu koricu.

Poslužite u 3 porcije ovo pečeno povrće dok je toplo.

Jedinstveno aromatično jelo i veoma ukusno, najbolje ide uz mlečnu salatu!

Neverovatno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: