Način pripreme
Količina i izbor začina je po ukusu.
Ova fritata za doručak se pretrvorila u moj specijalni doručak kada želim da ostavim utisak na svoje bložnje. Naravno, možete dodati kačakvalj, slaninu, šta god želite.
Prvo pripremite čeri parda i isečene paprike.
Ugrejte rernu do 180 stepeni.
Operite čeri paradajz. Isecite paprike na ivice. Sipajte paradajz i paprike u pleh za pečenje. Začinite maslinovim uljem, solju, biberom, svežim bosiljkom, majčinom dušicom i origanom. Količina i izbor začina je po ukusu.
Pecite 15-20 minuta.
U posudi dobro promešajte jaja. Začinite solju po ukusu i biberom. Možete dodati i isečeni bosiljak ili peršun ako želite.
U odgovarajućem teflonskom tiganju ugrejte kravlji maslac. Kad se masnoća ugreje sipajte jaja u tiganj. Koristite tiganj prečnika 18.-20 cm. Tako smesa bude mekša.
Smanjite rignlu na srednju stepen i pecite 4-5 minuta.
Stavite preko jaja zapečeni čeri paradajz i paprike. Drvenom spatulom odlepite polovinu fritate, poklopite preko druge polovine, presavijte na dva dela.
Možete prirpemiti ovu ukusnu fritatu u plehu 18-20 cm, pripremaćete je oko 15-20 minuta zajedno sa čeri paradajzom i paprikama.
Premestite na tanjir i servirajte tople. Ova jednostavna fritata kalcone sa zapečenim čeri paradajzom i paprikama će vam se dopasti i biće jedan od vaših omiljenih doručaka.
Prijatno!