Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Ukusna fritata-kalcone

Ukusna fritata-kalcone

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Ukusna fritata-kalcone
Fotografije: Ivelina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Drugačiji doručak za šampione - Fritata-Kalcone sa čeri paradajzom, izvolite opet"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike ili ulje
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • paradajz - 8 komada ili 10, grozdasti
  • paprike - 2 komada, crvene ili po izboru
  • so
  • biber
  • bosiljak - svež
  • majčina dušica
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Količina i izbor začina je po ukusu.

Ova fritata za doručak se pretrvorila u moj specijalni doručak kada želim da ostavim utisak na svoje bložnje. Naravno, možete dodati kačakvalj, slaninu, šta god želite.

Prvo pripremite čeri parda i isečene paprike.

Ugrejte rernu do 180 stepeni.

Operite čeri paradajz. Isecite paprike na ivice. Sipajte paradajz i paprike u pleh za pečenje. Začinite maslinovim uljem, solju, biberom, svežim bosiljkom, majčinom dušicom i origanom. Količina i izbor začina je po ukusu.

Pecite 15-20 minuta.

U posudi dobro promešajte jaja. Začinite solju po ukusu i biberom. Možete dodati i isečeni bosiljak ili peršun ako želite.

U odgovarajućem teflonskom tiganju ugrejte kravlji maslac. Kad se masnoća ugreje sipajte jaja u tiganj. Koristite tiganj prečnika 18.-20 cm. Tako smesa bude mekša.

Smanjite rignlu na srednju stepen i pecite 4-5 minuta.

Stavite preko jaja zapečeni čeri paradajz i paprike. Drvenom spatulom odlepite polovinu fritate, poklopite preko druge polovine, presavijte na dva dela.

Možete prirpemiti ovu ukusnu fritatu u plehu 18-20 cm, pripremaćete je oko 15-20 minuta zajedno sa čeri paradajzom i paprikama.

Premestite na tanjir i servirajte tople. Ova jednostavna fritata kalcone sa zapečenim čeri paradajzom i paprikama će vam se dopasti i biće jedan od vaših omiljenih doručaka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: