Način pripreme
1. Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi. Pokrijte krpom i sačekajte da naraste 7-8 minuta.
2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koje sipate maslinovo ulje, so i narasli kvasac. Zamesite elastično i glatko testo, dodajući malo brašna, dok ne prestane da se lepi. Oformite u loptu i stavite u namazanu posudu. Ostavite da raste u toploj prostoriji 1 sat pokriveno krpom.
3. Naraslo testo podelite na dva jednaka dela i svaki razvijte u koru - tanku, ali ne previše, da se ne iskida. Namažite paradajz sosom, ne dolazeći do ivice i pospite začinima.
4. Isecite svežu mocarelu na kocke, a zrelu narendajte. I ananas i šunku isecite na parčiće.
5. Rasporedite preko pice parčiće i za završnicu razbijte po jedno jaje na svaku (može i po dva, ako želite).
6. Poklopite u obliku polu meseca pice i krajeve pritisnite dobro i namažite blago pomoću četke sa malo vodice.
7. Ispecite kalcone u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Prijatno!