Način pripreme
1. Oguljenu i od koštice očišćenu breskvu isecite na komadiće. Treba da je zamrznemo, kako bismo je naknadno samleli, zato veličinu komadića odredite prema snazi vašeg blendera.
Ako može da samelje i veće komade, onda secite veće kocke. Ako pak smatrate da ćete opteretiti uređaj, voće sitno iseckajte.
Stavite u kesicu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.
2. U blender stavite gusto punomasno kiselo mleko zajedno sa kokosovim uljem, orašastim plodovima, zamrznutim voćem i šećerom, ukoliko ćete ga koristiti.
Naravno, šećer možete zameniti medom, agava sirupom ili drugim zaslađivačem. Lično ja ne zaslađujem, pogotovo ako je breskva dobro uzrela i slatka.
3. Uključite da se sve melje, otprilike 1 minut, kako bi bilo savršeno glatko. Probajte i ukoliko želite, dodajte još kokosovog ulja za jaču aromu vašeg jogurta od breskve.
4. Voćni jogurt sipajte u čaše, pospite kakaom i poslužite.