Način pripreme
Za ljude koji ponekad strepe da pojedu svoje omiljene prženice, jer mogu biti veoma kalorične, čak i štetne za njihovo zdravlje, evo kako da ne budu lišeni tog zadovoljstva.
Prosto ih ispecite na kokosovom ulju. Ono ne menja svoju strukturu na visokim temperaturama, tj. nikada ne može postati štetno čak i ako ga koristite u procesu prženja.
Ima delikatan ukus kokosa, koji prženice čini još ukusnijima.
Pojačajte aromu kiselim mlekom s ukusom kokosa i s kokosovim listićima.
Sećam se da je moja baba uvek stavljala kiselo mleko u jaja kada nam je često ujutru pravila ovaj doručak. Prženice su bile mekanije i ukusne.
Evo načina pripreme:
U tiganj sipajte kokosovo ulje da se zagreje. Bilo bi dobro da ste ga prethodno izvadili iz frižidera, ako je bilo tamo, pošto će u protivnom biti veoma tvrdo i teško će se vaditi iz tegice.
Francuski hleb dijagonalno isecite na tanke kriške. Možete da koristite i drugu vrstu hleba.
Kada se ulje dovoljno zagrejalo, potopite kriške u smesu sa jajima da dobro upiju i pržite sa obe strane dok se ne dobije zlatkasta boja.
Vadite ih gotove na salvetu ili ubrus da se iscede.
Pospite kokosovim listićima i poslužite uz omiljeno slatko. Meni najviše odgovara slatko od kajsija ili breskvi, ukusi se neverovatno slažu.
I.. Prijatno!