Način pripreme
Za recept za sirupom natopljen kolač sa japanskom jabukom, prvo na ringli pripremite šećerni sirup od šećera i vode i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, šećer, vanilu i kašiku hladne vode. Mutite mikserom dok se ne rastopi.
Dodajte crni gorki kakao, oguljenu japansku jabuku u vidu pirea i krupno istucane lešnike. Dobro promešajte i na kraju prosejte brašno sa praškom za pecivo i ponovo promešajte smesu za kolač. Sipajte na papir za pečenje u tepsiju veličine 30 prema 20.
Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koju zabodete ne bude suva, otprilike 25 do 30 minuta. U posudu sipajte smesu od vode i svežeg mleka, ja sam tako odlučila, ali premo uputstvu beli krem se muti sa hladnom vodom 150 ml 3 minute i ostavi se 15 minuta da se sgusne.
Od krema odvojte 1/3 i pomešajte sa pireom od polovine rajske jabuke i promešajte. S ohlađene kore izrežite krajeve da se formira veličina poslužavnika, okrajke namažite kremom i probajte kolač.
Koru isecite na dva dela i svaku potopite u sirup. Ređajte koru, krem s jabukom, koru, beli krem. Odozgo pospite izrendanom crnom čokoladom i dekoracijom od šarenih MM čokoladnih bombona. Biće ukusno, ovo je moj prvi sirupom natopljen kolač od ovog voća.