Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mekani kolači sa japanskom jabukom

Mekani kolači sa japanskom jabukom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Mekani kolači sa japanskom jabukom
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Kolačići sa japanskom jabukom su spremni - vazdušasti, mekani i mirisni. ​"

Potrebni sastojci

  • sitni sir - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 60 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • zaslađivač - 4 kašike ili šećer
  • vanila - 1 pakovanje
  • kokosove strugotine - 40 g
  • japanska jabuka
* merne jedinice

Način pripreme

Ubacite sitni sir u blender, zatim dodajte jaja i nastavite da blendirate dok ne postane glatka smesa.

U smesu dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dobro promešati. Treba dodati i ostale sastojke: zaslađivač, vanilu i kokosove ljuspice.

Isecite japansku jabuku na male trakice.

Po potrebi nauljite kalupe za mafine.

U svako gnezdo stavite po pola kašike smese, komadiće japanske jabuke i opet smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Kolačići su spremni - vazdušasti, mekani i mirisni.

Po želji pospite mekane kolače od japanske jabuke šećerom u prahu.

Želim vam dobar apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: